Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη - Αναγνώριση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Παλαιό Φάληρο την 15/09/2017 – Ανεύρεση κυνηγετικού όπλου στο Ρίο – Διακομιδή ασθενούς –

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου  στη Μυτιλήνη - Αναγνώριση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Παλαιό Φάληρο την 15/09/2017 – Ανεύρεση κυνηγετικού όπλου στο Ρίο – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Λακωνία
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ» ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Αναγνωρίστηκε από συγγενή της, η σορός γυναίκας που εντοπίστηκε βραδινές ώρες  της 15/09/2017,  στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΜΠΑΤΗ'' στο Παλαιό Φάληρο.
Πρόκειται για αλλοδαπή ηλικίας 53 ετών.
*****
Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για την ύπαρξη ενός κυνηγετικού όπλου στη θαλάσσια περιοχή του δυτικού προβλήτα Ρίου κάτω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, σε απόσταση δύο μέτρων από την ακτή  και σε βάθος δύο μέτρων.
Το όπλο είναι μονόκαννο και εντοπίστηκε λυμένο σε δύο μέρη. Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53, 34χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία Κάβου Αρού Μονεμβασιάς Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL