Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και βύθιση αυτού στη Μύκονο – Σύλληψη αλλοδαπής στη Χίο – Σύλληψη ημεδαπού στην Καλαμάτα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη – Συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε τροχαίο ατύχημα στο Κρανίδι –

 Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και βύθιση αυτού στη Μύκονο –  Σύλληψη αλλοδαπής στη Χίο – Σύλληψη ημεδαπού στην Καλαμάτα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη – Συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε τροχαίο ατύχημα στο Κρανίδι – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Λακωνία
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΜΑ'Ι' ΓΟΥΕ'Ι'» Ν.Π. 8822 το οποίο έπλεε έξω του νέου λιμένα Μυκόνου.
Άμεσα, από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ε/Γ – Λάντζα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Ν.Μ. 118 και το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ 40» Ν.Π. 11723.
Η ανωτέρω λάντζα περισυνέλεξε του δύο επιβαίνοντες του «ΜΑ'Ι' ΓΟΥΕ'Ι'» , οι οποίοι είχαν πέσει στη θάλασσα και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν αρχικά στο νέο λιμένα Μυκόνου και στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για προληπτικούς λόγους.
Στη συνέχεια το ανωτέρω  Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΧΟΥΛΑΚΙΑ», λόγω της κοντινής απόστασης από το λιμάνι καθώς και από αγκυροβολημένο Κ/Ζ πλοίο και ενώ το ρυμουλκό έκανε προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, το φλεγόμενο σκάφος πήρε κλίση και βυθίστηκε σε βάθος δεκαπέντε (15) μέτρων. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα  προσωπικό και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη μίας 41χρονης αλλοδαπής  προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Χίου κατά την αποβίβαση της από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε έφερε στην κατοχή της ταξιδιωτικό έγγραφο έτερου προσώπου.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Ένας 70χρονος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας στην οδό Αναλήψεως, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας. 
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων  διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω οδηγούσε δίκυκλο όχημα στερούμενος την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι για το ανωτέρω δίκυκλο όχημα έχει δηλωθεί κλοπή στο Α.Τ. Πύλου το 2014 από τον ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη Μυτιλήνης, όταν Δ/Κ όχημα με οδηγό έναν 35χρονο, παρέσυρε 63χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Η 63χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης , όπου παραμένει για νοσηλεία. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου ότι στην περιοχή «ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ», Ι/Χ – Φ/Γ όχημα παρεκκλίνοντας της πορείας του διέφυγε από τον δρόμο, με αποτέλεσμα την πτώση του σε απόκρημνη βραχώδη δύσβατη ακτή. Στη συνέχεια ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρανιδίου η συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την περισυλλογή των επιβαινόντων του οχήματος.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνοδεία ιατρού μετέβησαν στην περιοχή και περισυνέλεξαν τον ημεδαπό οδηγό και την αλλοδαπή συνοδηγό του φορτηγού οχήματος και τους μετάφεραν αρχικά στο λιμάνι Πόρτοχελίου και στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Κρανιδίου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64, 44χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ» Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL