Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα –

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός εργαζόμενου σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Χίο – Επαφή σκαφών στην Ύδρα – Ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής με έκδοση εισιτηρίων και κατάρτιση εικονικού ναυλοσυμφώνου στη Ρόδο – Ακυβερνησία σκάφους στη Μύκονο

 

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της 28/09/17, η Λιμενική Αρχή Χίου για περιστατικό τραυματισμού στο δεξί άνω άκρο 45χρονου ιχθυεργάτη σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή των Οινουσσών.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, από όπου εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας ότι το Τ/Ρ “ΑΝΝΑ” Ν.Π 9205, κατά την προσπάθεια άπαρσης της άγκυράς του εντός του λιμένα Ύδρας, παρασύρθηκε, λόγω των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με το Τ/Ρ-Ε/Π “ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ” Ν.Π. 11312.

Το αποτέλεσμα ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στα δύο (02) σκάφη, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών.

 

*****

 

Στο πλαίσιο διενεργηθέντων ελέγχων, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στον τουριστικό λιμένα Μανδρακίου Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης και Κυβερνήτης του επαγγελματικού πλοίου αναψυχής “ΩΚΕΑΝΟΣ” Ν.Π. 7556, είχε καταρτίσει εικονικό ναυλοσύμφωνο ποσού εκατόν δέκα ευρώ (110,00€), υπογεγραμμένο από έναν (01) εκ των οκτώ (08) επιβατών σε αυτό, ενώ στην πραγματικότητα είχαν εκδοθεί τέσσερα (04) εισιτήρια των δύο (02) ατόμων, συνολικής αξίας τριακοσίων είκοσι πέντε ευρώ (325,00€) για την πραγματοποίηση ημερήσιου θαλάσσιου ταξιδιού διάρκειας οκτώ (08) ωρών, με προορισμό τον όρμο “ΑΝΤΟΝΥ ΚΟΥΙΝ” Ρόδου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων για παράβαση του νόμου 4256/2014 (άρθρο 3, παρ. 4).

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ ''ΟΣΕΑΝΑ'' Ν.Π. 10366, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. δυτικά ν. Μυκόνου με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XL'' Ν.Π. 11723, από το οποίο το ''ΟΣΕΑΝΑ'' ρυμουλκήθηκε στο Νέο Λιμένα Μυκόνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL