Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ λόγω μηχανικής βλάβης στον Πειραιά

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ λόγω μηχανικής βλάβης στον Πειραιά
 
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε, προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
  Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΟΚΜΑΚΙΑ''ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω πλωτού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
   Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λ/Φ Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII” Ν.Π. 11483, το οποίο θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη πριν τον απόπλου του από το λιμένα Πειραιά. 
   Στο “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII” απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι σαράντα  εννέα  (49) επιβάτες του, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL