Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Μηχανική βλάβη M/Y σκάφους στην Κάλυμνο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω - Διακομιδές ασθενών

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Μηχανική βλάβη M/Y σκάφους στην  Κάλυμνο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω - Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα τεσσάρων (64) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους, συνόδευσε την λέμβο στην παραλία Μέγα Λημνιώνα Χίου όπου αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
 
        *****
 
Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Καλύμνου και Λέρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Μ/Υ  “THE DREAMER” σημαίας Γερμανίας  με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Καλύμνου.
Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  καθώς και Ρ/Κ . Το “THE DREAMER” εντοπίστηκε να πλέει σε δυσχερή θέση πλησίον βραχώδους ακτής. Με την παροχή συνδρομής και με τη συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους, το Μ/Υ  κατέπλευσε ασφαλώς και με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους στο λιμένα Λακκίου Λέρου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
    ***** 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΚΩΣ'' Ν.Κω 01 για εκτέλεση προγραμματισμένου πλου του προς λιμένα Αλικαρνασσού, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Οι διακόσιοι τριάντα πέντε (235) επιβάτες του ''ΝΗΣΟΣ ΚΩΣ'' προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
      
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα,  οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
71χρονου, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και 
87χρονης από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL