Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο –

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Ηρακλείου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να παραλαμβάνει από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, δέμα, το οποίο περιείχε πενήντα (50) πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω τσιγάρα, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε από το τελωνείο Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ποσό των εκατόν ενενήντα τριών ευρώ και είκοσι επτά λεπτών (193,27€). .

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε επί της παραλιακής οδού Μ. Θεοδωράκη Λαυρίου, απογευματινές ώρες της 28-10-2017, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 16χρονο παρέσυρε 20χρονη πεζή και το ενός έτους βρέφος που κρατούσε.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ η 20χρονη διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” για περαιτέρω εξετάσεις και το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”, όπου παρέμεινε για νοσηλεία.

Ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας για περαιτέρω εξετάσεις.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 16χρονος, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Βόλου στην περιοχή ''ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΓΡΙΑΣ'' Βόλου Ν. Μαγνησίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL