Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αιδηψό – Ακυβερνησία Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Βουλιαγμένη – Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα (30) προσφύγων προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμνιάς, ανάμεσά τους ένας 23χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, καθώς και του 46χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού τους.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την άμεση συνέργεια ενός 46χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους με το ως άνω πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αιδηψού, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή του Ι/Φ ''MEER-SEEΝ'' σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή Λιχαδονήσια του βόρειου ευβοϊκού κόλπου, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Στυλίδας 04, το Α/Κ ''ΜΑΝΩΛΗΣ'' Σ. Στυλίδας 154 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ (ΓΡΙ-ΓΡΙ) ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β'' Ν.Α. 28 με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι Αγίου Γεωργίου Λιχάδος Ευβοίας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση και από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MEER-SEEΝ'' μέχρι διαπίστωσης αξιοπλοΐας από το Τ.Κ.Ε.Π. του λιμένα Αιδηψού, ενώ συνελήφθη ο 46χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Α/Ψ ''ΦΡΥΝΗ'' Ν.Π. 8038, στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο κατέπλευσε το Α/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ'' Ν.Π. 5408, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο Βάρκιζας με ασφάλεια.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΡΥΝΗ'' μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Νάξου 62, 58χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL