Παραλαβή με ελικόπτερο Π.Ν. αλλοδαπής επιβαίνουσας σε Ι/Φ σκάφος χωρίς τις αισθήσεις της στην Καλαμάτα – Περισυλλογή αλλοδαπού κολυμβητή χωρίς τις αισθήσεις του στη Νεάπολη Βοιών –

Παραλαβή με ελικόπτερο Π.Ν. αλλοδαπής επιβαίνουσας σε Ι/Φ σκάφος χωρίς τις αισθήσεις της στην Καλαμάτα – Περισυλλογή αλλοδαπού κολυμβητή χωρίς τις αισθήσεις του στη Νεάπολη Βοιών – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα 
 
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη με ελικόπτερο του Π.Ν., απογευματινές ώρες χθες, από το Ι/Φ «JUKEBOX» σημαίας Φινλανδίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 70 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Καλαμάτας, 29χρονη αλλοδαπή επιβαίνουσα, χωρίς τις αισθήσεις της.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενώ το «JUKEBOX» πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμένα Πύλου συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη 79χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της μεγάλης παραλίας Σίμου ν. Ελαφόνησου. 
Στο ανωτέρω σημείο κατέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Α/Κ ''ΜΟΙΡΟΥΛΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ'' Σ. Ν. 176. Ο ανωτέρω κολυμβητής περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα, με τη συνδρομή ιδιώτη, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης, ενώ η σορός του εν λόγω κολυμβητή πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την  προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL