Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύμη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Χίο

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη  Σύμη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Χίο
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ  ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'' Ν.Π. 10990, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Σύμη – Τήλο – Νίσυρο – Κω – Κάλυμνο – Αστυπάλαια – Πειραιά, αναφορικά με την  αδυναμία  προσέγγισής του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Το πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Ρόδου, αποβιβάζοντας σαράντα επτά (47) επιβάτες και εκφορτώνοντας δεκαέξι (16) οχήματα με προορισμό τη Σύμη, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και συνέχισε το δρομολόγιο του για λιμένα Τήλου. 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε χώρο I.S.P.S, του βόρειου λιμένα Πατρών, επιχείρησε να εισέλθει σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα, ενώ κατά τη διαδικασία ακινητοποίησης του, αντιστάθηκε, απειλώντας στέλεχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Επιπλέον κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του, διαπιστώθηκε πως για τον 27χρονο ήταν σε ισχύ το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου του στη χώρα. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
 
*****
 
Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών, προέβησαν  βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του περίφρακτου χώρου λιμένα Χίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στον Πειραιά.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL