Ενημέρωση αναφορικά με την εικόνα του Σαρωνικού κόλπου από την επιχείρηση απορρύπανσης

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος συνεχίστηκαν οι εντατικές προσπάθειες καθαρισμού των ακτών και των βράχων με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα από ενενήντα δύο (92) άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικών συνεργείων. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση και οι ως άνω εργασίες οδεύουν προς την περάτωσή τους. Διενεργούνται, παράλληλα, τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, πλην της περιοχής της μαρίνας Αγ. Κοσμά, όπου επιχείρησαν δεκαοκτώ (18) άτομα, προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας, προς καθαρισμό των βράχων και των ακτών. Αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών τις επόμενες ημέρες. Στην περιοχή του Ιππόκαμπου οι εργασίες έχουν ήδη περατωθεί, ενώ στην περιοχή του Αγίου Αλεξάνδρου αναμένεται αύριο η πλήρης περάτωσή τους.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, στην εγκατάσταση ''Αστέρας Γλυφάδας'' πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, επτά (07) άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, συνέχισαν τον καθαρισμό των ακτών. Η κατάσταση παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση. Στις λοιπές περιοχές οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος γνωρίζεται ότι στην όλη επιχείρηση συνέδραμε ένα (01) περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα (01) ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης στην περιοχή του ναυαγίου, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό των παραλιών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.


 

Κατηγορία:


Wildcard SSL