Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους  στη Μυτιλήνη – Ακυβερνησία λέμβου στην Ελευσίνα – Βύθιση μικρών σκαφών στο Μεσολόγγι
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) προσφύγων προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', όπως επίσης και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός  χειριστής, φερόμενος ως ο διακινητής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
 *****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για ακυβερνησία,  λόγω μηχανικής βλάβης, της πνευστής λέμβου “ΑΜΑΡΛΕΝ” Λ.Π. 3702, με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Ρεβυθούσας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  με τη συνδρομή του οποίου το “ΑΜΑΡΛΕΝ” κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή στενό Φανερωμένης, όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια ο επιβαίνων της λέμβου.
 
 *****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλίου, ότι το DRILL SHIP “EIRIK RAUDE” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο, λόγω παροπλισμού, στον οικείο λιμένα, αποκολλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκαλώντας τη βύθιση του Θ/Γ-Α/Ψ “ΑΛΚΥΩΝ” Ν.Μ. 59 και της πιλοτίνας “ΠΑΙΛΟΤ Ι” Ν.Μ. 17.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, καθώς τα ανωτέρω σκάφη δεν ήταν εφοδιασμένα με καύσιμα, λόγω ακινησίας, ενώ μετά την παύση των δυσμενών καιρικών συνθηκών τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα στην περιοχή βύθισης και ανελκύστηκε η πιλοτίνα “ΠΑΙΛΟΤ Ι”.   
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα  Πλατυγιαλίου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL