Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Κάρυστο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Ακυβερνησία λέμβου στο Βόλο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “GDF SUEZ GHENT” σημαίας Παναμά, με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 08 ν.μ. νότια Καρύστου.
Το ανωτέρω πλοίο, που είχε αποπλεύσει άφορτο από λιμένα «ΜΗΛΑΚΙ» ν. Ευβοίας με προορισμό λιμένα BOZCAADA Τουρκίας, κατευθύνθηκε αυτοδύναμα στον όρμο Καρύστου Ευβοίας όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
*****
Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον ιδιοκτήτη – κυβερνήτη της λέμβου «ΣΟΦΙΑ» Σ.Β. 602, για μηχανική βλάβη στη κύρια μηχανή της ανωτέρω λέμβου στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» Κάτω Λεχωνιών Μαγνησίας,  με δύο (02) επιβαίνοντες, ενώ με τη βοηθητική μηχανή δεν μπορούσαν να επιστρέψουν ασφαλώς στο λιμένα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής και το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ VII» Ν.Π. 10892, με  τη συνδρομή του οποίου το «ΣΟΦΙΑ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Βόλου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL