Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη –

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Πρόσκρουση πλοίων στη Δραπετσώνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κέρκυρα
 
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να παραλαμβάνει από το χώρο ασυνόδευτων δεμάτων μία (01) βαλίτσα, περιέχουσα  εκατόν ενενήντα (190) πακέτα τσιγάρα των είκοσι (20) τεμαχίων έκαστο, συνολικά τρεις χιλιάδες οκτακόσια (3.800) τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, ενώ σύμφωνα με το Τελωνείο Μυτιλήνης οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των επτακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ και σαράντα δύο λεπτών (734,42€).
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” Ν.Μυτιλήνης 35 με το RO-RO PASSENGER “MOBY LOVE” σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή Νέου Μώλου Δραπετσώνας, όπου ελλιμενίζεται πρυμνοδετημένο το πρώτο, λόγω μη ασφαλούς πρόσδεσης του (σπάσιμο κάβων), με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στην αριστερή εξωτερική γέφυρα και στο αριστερό πρωραίο τμήμα του δεύτερου.
Άμεσα έγινε προσπάθεια επαναφοράς του “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” στην πρότερη θέση του με τη συνδρομή Ρ/Κ πλοίων, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών διενεργήθηκε έλεγχος στον ανωτέρω, ο οποίος επέβαινε σε Ι/Φ σκάφος που ελλιμενίζεται στο λιμένα Μανδρακίου Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος είχε στην κατοχή του μία (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους έξι γραμμαρίων και τριάντα επτά δεκάτων (6,37gr), ενώ επίσης στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL