Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στον Άγιο Νικόλαο –Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Ακυβερνησία  Ι/Φ σκάφους στον  Άγιο Νικόλαο –Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό εξήντα (60) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ελένης ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Νεάρχου Ηρακλείου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 23χρονο  συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 47χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, του Ι/Φ σκάφους ''TINA'' σημαίας Μ. Βρετανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή δύο (02) ν.μ.  βόρεια του λιμένα Αγίου Νικολάου. 
Στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο (02) σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. 
    Κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης, το “ΤΙΝΑ” αυτοδύναμα, αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Καθολικού Αγίου Νικολάου, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
 
     *****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
    35χρονης  από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν. Π. 10001,
    84χρονου από το λιμένα Ίου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Ν.Ίου 16.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL