Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτμο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτμο
 
   Στον εντοπισμό σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
   Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της  Χίου, ξύλινη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ΠΑΘ/Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λαγκάδας Χίου.
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
       ******
   Στον εντοπισμό πενήντα εντός  (51) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
  Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης,ενώ συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
    ******
  Ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτμο κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του, προερχόμενο από τους λιμένες Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Λέρου, με προορισμό τον Πειραιά.
  Συγκεκριμένα ο 29χρονος εντοπίστηκε εντός του χώρου αποσκευών του πλοίου και συνελήφθη για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
   Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
   ******
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL