Κατάσχεση αλιευμάτων και διχτυών Α/Κ σκάφους στο Ηράκλειο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενών

 Κατάσχεση αλιευμάτων και διχτυών Α/Κ σκάφους στο Ηράκλειο  - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενών
 
Τριακόσια πενήντα οκτώ κιλά (358 kg) αλιεύματα διαφόρων ειδών (γόπες, μαρίδες, μπακαλιάροι, κόκκινες γαρίδες, βάτοι, λιθρίνια, μπαρμπούνια, σκορπίνες, κουτσομούρες, καλαμάρια, σουπιές, χταπόδια, σκορπίδια και χάνοι)  κατασχέθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα από Α/Κ σκάφος στο Ηράκλειο, από στελέχη του Γραφείου Αλιείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
    Συγκεκριμένα, μετά από διενέργεια αλιευτικής επιθεώρησης στο λιμένα Ηρακλείου από τα παραπάνω στελέχη, διαπιστώθηκε ότι το Α/Κ σκάφος ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Νηολογίου Αγίου Νικολάου 75, έφερε αντικανονικό δίχτυ (σάκο με ραμβοειδή μάτια διαστάσεων κάτω των 50 χιλιοστών και συγκεκριμένα 48,1 εκατοστά) τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα εκποιήθηκαν σε πρόχειρο πλειοδοτικό πλειστηριασμό.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο 23χρρονος κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η παρακάτω διακομιδή ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-67χρονης  και
-82χρονου από το λιμένα Λιναριάς Σκύρου στο λιμένα Κύμης με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL