Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και θάνατος ανήλικου παιδιού – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη της αλλοδαπής χειρίστριας της λέμβου – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στην Παλαιά Μονεμβασιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτ

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και θάνατος ανήλικου παιδιού – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη της αλλοδαπής χειρίστριας της λέμβου – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στην Παλαιά Μονεμβασιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από πλήρωμα σκάφους FRONTEX, ανήλικο αγόρι σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που μετέφερε συνολικά εξήντα έξι (66) αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX ευρισκόμενο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', εντόπισε την ανωτέρω λέμβο όπου κατά τη διαδικασία μετεπιβίβασης, διαπιστώθηκε μεταξύ των αλλοδαπών  η ύπαρξη ανήλικου παιδιού χωρίς τις αισθήσεις του.  Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους επιβίβασε το ανήλικο σε βοηθητικό σκάφος (tender) και το μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης από όπου διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βοστάνειο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', όπως επίσης και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή “ΚΕΡΒΕΛΗΣ” ανατολικά της ν.Σάμου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, ενώ συνελήφθη η 20χρονη αλλοδαπή χειρίστρια της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΚΑ” Μονεμβασιάς.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι ο 25χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. καθώς και η 26χρονη συνοδηγός, είχαν εξέλθει του οχήματος, αρνούμενοι τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα ανελκύστηκε από γερανό ξηράς με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη. 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL