Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Ρόδο - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Μακρόνησο –Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς –

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Ρόδο - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Μακρόνησο –Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Πάτρα –  Διακομιδή ασθενούς   – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα
 
Στον εντοπισμό σαράντα (40) προσφύγων και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών διακινητών προσφύγων προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν σαράντα (40) μετανάστες στην περιοχή Πρασονησίου Ρόδου, καθώς και ύποπτο σκάφος το οποίο έπλεε ανατολικά της περιοχής.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν και ακινητοποίησαν  Ι/Φ σκάφος σημαίας Τουρκίας και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί Κυβερνήτες, φερόμενοι ως διακινητές, ηλικίας 48 και 41 ετών αντίστοιχα.   
Ανωτέρω μετανάστες και αλλοδαποί διακινητές οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
*****
Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Ραφήνας, απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό προσάραξης του Θ/Γ σκάφους ''GOLDEN LIFE'' σημαίας ΗΠΑ, στο νότιο άκρο ν. Μακρόνησου, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Τ/Χ σκάφη «ΣΗ ΣΟΣ 06» Τ.Λ. 067 και «ΣΗ ΣΟΣ 01» Τ.Λ. 325, με την συνδρομή των οποίων το ''GOLDEN LIFE'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις «OLYMPIC MARINE» Λαυρίου. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Π. Κουντουριώτη Μυτιλήνης, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 39χρονο συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 36χρονος, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο ο οδηγός του δίκυκλου και να ανατραπεί επί του οδοστρώματος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 36χρονου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου παραμένει για νοσηλεία. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ανεύρεση ενός (01) πυρομαχικού (χειροβομβίδα) αμυντικού τύπου Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη θαλάσσια περιοχή «ΛΟΓΓΟΣ» δήμου Αιγιαλείας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου περισυνέλεξαν το ανωτέρω πυρομαχικό και ενημέρωσαν την αρμόδια υπηρεσία του Στρατού  για τις δικές της ενέργειες.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ” Ν. ΠΑΡΟΥ 77,  84χρονος,  ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα  εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΙΑΝΤΕΙΟ» ν. Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL