Παραλαβή με Ε/Π-Α/Κ σκάφος ασθενούς μέλους πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στα Κύθηρα -

Παραλαβή με Ε/Π-Α/Κ σκάφος ασθενούς μέλους πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στα Κύθηρα - Παροχή συνδρομής σε Κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

 

  Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής παρελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από το Φ/Γ ''BOZOK'' σημαίας Cook Islands, με το Ε/Π-Α/Κ ''ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ'' Ν.Ν. 106 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 25χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ανωτέρω μεταφέρθηκε στο λιμένα Αβλέμονα από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ ''ΥΟΤΤΙΕ'' σημαίας Αυστραλίας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Πάτμου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον αλλοδαπό Κυβερνήτη του.

Στο σημείο μετέβησαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η Ε/Γ-Τ/Ρ-ΛΑΝΤΖΑ ''ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Π. 14 στην οποία μετεπιβιβάστηκε ο Κυβερνήτης του ανωτέρω σκάφους και μεταφέρθηκε στο λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια, καλά στην υγεία του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη εφικτή η ρυμούλκηση του ''ΥΟΤΤΙΕ'.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π. 10280 που είχε αποπλεύσει από λιμένα Πόρο Κεφαλληνίας με προορισμό την Κυλλήνη, για βλάβη στο bow thruster.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν δύο (02) επιβάτες, δύο (02) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και ένα (01) Λ/Φ, ενώ αφού κατέπλευσε στο λιμένα Κυλλήνης, διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Κατάκολου, κατά την οποία διαπιστώθηκε αύξηση της στάθμης ελαίου που οφείλεται σε εισροή ύδατος εντός της δεξαμενής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ''.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο προς Άγιο Ευστράτιο – Μύρινα – Καβάλα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Μύρινας.

Από το ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστεί ένας (01) επιβάτης, ενώ στο λιμένα του Αγίου Ευστρατίου ανέμεναν προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε..

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL