Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά–

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά– Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη – Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Τήνο – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “F/D ATHINA” Ν.Π.9824, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Αίγινα-Αγκίστρι. 
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “F/D ATHINA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι είκοσι τρεις (23) επιβάτες που ανέμεναν για επιβίβαση, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στον προορισμό τους.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κατακολου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 11117, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, με συνέπεια την πτώση στροφών, κατά τη διάρκεια του πλου από λιμένα Ζακύνθου με προορισμό την Κυλλήνη.
Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στην Κυλλήνη αποβιβάζοντας 150 επιβάτες, 33 Ι.Χ.Ε. 31 Φ/Γ και 1 λεωφορείο, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου ο Κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032, διότι κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούσε πλόες, χωρίς να φέρει επί του πλοίου, τα οριζόμενα από το Νόμο, ναυτιλιακά έγγραφα, κατά παράβαση του άρθρου 235, παρ. Ζ, του Ν.Δ. 187/73 (Φ.Ε.Κ. 261 Α'/1973).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. 
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Νάξου 62, 80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL