Ανεύρεση σορού ανδρός στην Πύλο -

Ανεύρεση σορού ανδρός στην Πύλο - Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα - Θαλάσσια ρύπανση στο Πέραμα - Διακομιδές ασθενών

 

Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η σορός ενός 72χρονου αλλοδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Διβαρίου Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας.

Ανωτέρω σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου και Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ρύπανσης από πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τέσσερα (04) ναυπηγεία.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο ανωτέρω σημείο, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη διάσπαρτων κηλίδων από πετρελαιοειδή ανακατεμένα με σκουπίδια, μεγέθους 1-2m2 έκαστη, με συνολική έκταση περίπου 20m2 .

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η ανωτέρω ρύπανση καταπολεμήθηκε με επιτυχία από ιδιωτικά μέσα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 32χρονης από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ” Ν.Π. 12287,

- 89χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL