Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Παραλαβή με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τραυματία μέλος πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στην Κέρκυρα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ στις Οινούσσες
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) προσφύγων προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής παρελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από το Φ/Γ ''SUN VITA'' σημαίας Μάλτας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 39χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την είσοδό του από μεταλλική πόρτα στη γέφυρα του πλοίου.
Ο ανωτέρω αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Ημερολιάς ν. Κέρκυρας, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Οινουσσών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1'' Ν.Π. 10744, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά – Οινούσσες – Χίο – Μυτιλήνη, αναφορικά με την  αδυναμία  προσέγγισής του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για λιμένα Χίου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL