Θραύση συρματόσχοινου καταπέλτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Θάνατος ανδρός στο Πέραμα – Θαλάσσια ρύπανση στο Πέραμα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Μύρινα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κέρκυρα, με εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες, διαπιστώθηκε θραύση του δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.
Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ επιβάτες, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, πρωινές ώρες σήμερα, από τον εργοδηγό συνεργείου το οποίο εκτελεί εργασίες σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στη μεγάλη δεξαμενή του ΟΛΠ στο Πέραμα, ότι 52χρονος εργαζόμενος και ενώ βρισκόταν εξωτερικά του πλοίου επί της δεξαμενής, πριν την έναρξη των εργασιών, έχασε τις αισθήσεις του .
Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ στο Γενικό  Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, πρωινές ώρες χθες, για ύπαρξη διάσπαρτων κηλίδων βαρέων πετρελαιοειδών συνολικής επιφάνειας είκοσι τ.μ. (20τ.μ.) και διάσπαρτων κηλίδων πετρελαιοειδών ιριδίζουσας μορφής  αυτοδιαλυόμενων, συνολικής έκτασης εκατό τ.μ. (100τ.μ.), στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το λιμένα “ΑΡΜΟΥ” .
Επιπροσθέτως, έμπροσθεν των εγκαταστάσεων της εταιρίας “ΕΤΕΚΑ” διαπιστώθηκε ύπαρξη πετρελαιοειδών έκτασης περίπου τριών τ.μ. (03τ.μ). 
Την απορρύπανση ανέλαβε ιδιωτική εταιρία, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Δύο (02) θαλάσσιες χελώνες του είδους ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκαν νεκρές από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας επί της ακτής στην θαλάσσια περιοχή «ΑΥΛΩΝΑ» Λήμνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL