Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη Δ/Ξ πλοίου στην Ελευσίνα - Σύλληψη ημεδαπού στη Ζάκυνθο– Σύλληψη ιδιοκτήτη Α/Κ σκάφους στο Κατάκολο

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 35 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ παράλληλα για λογαριασμό της 35χρονης γυναίκας του και των (02) ανήλικων τέκνων τους επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Ελευσίνας και Σαλαμίνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ πλοίου “ECO SAILOR” Ν.Π. 12326, με έξι (06) άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Λέρου κόλπου Ελευσίνας .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» Ν.Π. 5061 το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ανωτέρω δεξαμενόπλοιο στην περιοχή Λιπάσματα Κερατσινίου συνοδεία του Π.Λ.Σ.. 
Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Δ/Ξ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
*****
Ένας 37χρονος οδηγός Ε.Ι.Χ οχήματος συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, για οδήγηση με στέρηση της κατά νόμο απαραίτητης άδειας ικανότητας οδήγησης και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Συγκεκριμένα, κατά την διενέργεια τροχονομικού ελέγχου στο λιμένα Ζακύνθου , σε Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι, στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης.
Επίσης ο ανωτέρω δεν κατείχε  τα έγγραφα του οχήματος (ασφαλιστήριο συμβόλαιο, άδεια κυκλοφορίας, κτέο), αλλά ούτε και οποιοδήποτε έγγραφο το οποίο να αποδείκνυε την ταυτότητα του.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
*****
Στη σύλληψη 47χρονου ιδιοκτήτη αλιευτικού σκάφους, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Κατάκολου.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο επί του ημερολογίου «ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΦΟΡΩΝ» του Ε/Π-Α/Κ σκάφους «Γ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ» Λ.Κ. 1344, ιδιοκτησίας του ανωτέρω, διαπιστώθηκαν αρκετές παρατυπίες και ανακρίβειες. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατάκολου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL