Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στην Πρέβεζα – Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Χίο - Διακομιδές ασθενών

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στο ιστιοφόρο σκάφος «COSTA PACKET» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ήταν ανελκυσμένο στη «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ» Ακτίου Βόνιτσας.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι είχε προκληθεί πυρκαγιά στο εσωτερικό του σκάφους.
Στο σημείο κατέφθασαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με χρήση των πυροσβεστικών μέσων της μαρίνας προέβησαν σε κατάσβεση της φωτιάς, χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενα σκάφη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω, στον λιμένα Χίου,  κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, βρέθηκε στην κατοχή του μία βαλίτσα που περιείχε είκοσι τέσσερις (24) κούτες τσιγάρα (συνολικά 4.800 τσιγάρα), οι οποίες δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων .
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
76χρονου και 03χρονου από το λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Π – Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και
87χρονης από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL