Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αίγινα– Πυρκαγιά σε Α/Κ σκάφος στο Μαρκόπουλο – Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αίγινα– Πυρκαγιά σε Α/Κ σκάφος στο Μαρκόπουλο –  Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών ανύψωσης του καταπέλτη, προκειμένου εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε θραύση του αριστερού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.
Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη η συνέχιση του δρομολογίου, με εκατόν πενήντα έξι (156) επιβάτες, δεκαπέντε (15) επιβατικά οχήματα,  δύο (02) φορτηγά, και επτά (07) δίκυκλα.      
 
*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μαρκόπουλου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο του μηχανοστασίου του Α/Κ σκάφους “ΠΑΝΤΕΛΗΣ Γ” Ν.Π. 9599, με δέκα (10) επιβαίνοντες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του όρμου Πόρτου Ράφτη.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Α/Κ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν.Π. 10121, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω αλιευτικό στο λιμένα Αγίου Νικολάου Πόρτο Ράφτη, όπου οι επιβαίνοντες του Α/Κ σκάφους απομακρύνθηκαν, καλά στην υγεία τους, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, πραγματοποίησε απάντληση υδάτων.
Από το συμβάν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση (σεντινόνερα, ιριδισμοί φιλμ λαδιού και γυαλάδες) έκτασης περίπου εκατόν πενήντα τετραγωνικών μέτρων (150m2), εντός του πλωτού φράγματος το οποίο είχε ήδη τοποθετηθεί και αντιμετωπίστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα. 
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 27χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “LUTETIA” σημαίας Λιβερίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ανωτέρω πλοίο προσέγγισε το αγκυροβόλιο Πειραιά, από όπου ο 27χρονος παρελήφθη από τη ΛΑΝΤΖΑ ''ΡΟΥΣΣΗΣ ΙΙΙ'' και αποβιβάσθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα Ξαβερίου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL