Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Κατάσχεση δολωμάτων στη Χαλκίδα – Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) προσφύγων προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, η οποία ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που κατέπλευσε στην περιοχή για παροχή συνδρομής.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Οχτακόσια πενήντα (850) άτομα δολωμάτων του είδους ολοθούριο κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω στελέχη σε διενεργηθέντα έλεγχο στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Παναγίτσας Δροσιάς Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, εντόπισαν το Ε/Π-Α/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Λ.Χ. 5306 να έχει προβεί σε υπεραλίευση δολωμάτων ποσότητας χιλίων (1000) ατόμων, αντί της προβλεπόμενης ποσότητας των εκατόν πενήντα (150) ατόμων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, από το ναυτικό πράκτορα του Δ/Ξ ''ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ Ι'' Ν.Π. 11358, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω περιέλιξης ενός κάβου στην προπέλα του, κατά τη διαδικασία απόδεσής του από τα ναύδετα πετρελαϊκής εγκατάστασης, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΑΣΤΕΡΙ'' Ν.Π. 5711 εντός της λιμενολεκάνης με ασφάλεια και του απαγορεύτηκε αρχικά απόπλους, ενώ στη συνέχεια κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμενίσκο Κουκουναρίων ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158, 82χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL