Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Σάμο – Σύλληψη οδηγού Δ/Κ οχήματος στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρειο ανατολικά ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟ» ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) προσφύγων προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Ένας 25χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας συνελήφθη μεσημβρινές  ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης για παράβαση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. , επί της οδού Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη. 
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων  διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω οδηγούσε το ανωτέρω όχημα, χωρίς να φέρει έγγραφα κυκλοφορίας, ενώ στο πλαίσιο του οχήματος δεν αναγραφόταν τα στοιχεία αναγνώρισης του (αριθμός πλαισίου) και ο αριθμός κινητήρα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος στερούνταν άδειας οδήγησης δικύκλου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. 
*****
Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 12χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL