Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και του διακινητή του στην Πάτρα –

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και του διακινητή του στην Πάτρα – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στη Ρόδο – Σύλληψη για πλαστογραφία στον Ωρωπό – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σχοινούσα – Διακομιδές ασθενών

 

Στη σύλληψη ενός 21χρονου παράνομου αλλοδαπού, του 35χρονου αλλοδαπού διακινητή του καθώς και του 34χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού του προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 35χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε μαζί με τον 34χρονο συνοδηγό του έναν 21χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου από στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Για κατοχή πλαστής άδειας χειριστή ταχυκίνητου σκάφους (κρισ κραφτ) συνελήφθη ένας 52χρονος, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την υποβολή στην ως άνω Λιμενική Αρχή συμπληρωματικών δικαιολογητικών προς έκδοση δελτίου κίνησης πλοίου αναψυχής (ΔΕ.Κ.Π.Α.), προσκόμισε πλαστή άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα – Αιγιάλη – Δονούσα – Νάξο – Πάρο - Σύρο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα της Σχοινούσας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Κουφονησίου.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστεί ένας (01) επιβάτης.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 82χρονης από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

  • 70χρονος από το λιμένα Σίφνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL