Εντοπισμός μεταναστών και σύλληψη των διακινητών τους στη Ρόδο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στην Ελευσίνα

Εντοπισμός μεταναστών και σύλληψη των διακινητών τους στη Ρόδο  – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στην Ελευσίνα
 
 
Οκτώ (08) μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, επί της λεωφόρου Ρόδου-Καλλιθέας, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.Α.ΚΤ. δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 34 και 38 ετών, ως διακινητές των ανωτέρω.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ακινητοποίησε στη θαλάσσια περιοχή Ρόδου, ταχύπλοο σκάφος με επιβαίνοντες τον 34χρονο και τον 38χρονο, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αποβιβάσει τους οκτώ (08) μετανάστες, σε παραλία πλησίον της λεωφόρου Ρόδου-Καλλιθέας.
Το εν λόγω ταχύπλοο οδηγήθηκε συνοδεία του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 *****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ε/Γ ''ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ'' Ν. Κω 09, ότι λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Καλύμνου, προερχόμενο από το λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, μία εκ των τριών πνευστών σωσίβιων σχεδίων που έφερε το εν λόγω πλοίο στη δεξιά πλευρά του, έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα αυτή να ενεργοποιηθεί.
Η ανωτέρω σχεδία ανασύρθηκε κατόπιν χειρισμών μελών πληρώματος,  ακολούθησε έλεγχος από αρμόδιο επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμάκιου Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του ''ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ''.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε   θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας,  από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 11287,  το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του κόλπου Ελευσίνας, για βλάβη της κύριας μηχανής, κατά τη διάρκεια εκκίνησης της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL