Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Στυλίδα – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στο Βόλο – Χειριστής ιστιοσανίδας σε δυσχερή θέση στη Ραφήνα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) προσφύγων προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου συνελήφθη ένας εξ αυτών ως ο χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο είναι καταχωρημένο ως κλεμμένο καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία αποβίβασης επιβατών από το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΙΔΗΨΟΣ'' Ν.Θ. 229 στο λιμένα Αρκίτσας, 82χρονη τραυματίστηκε μετά από πτώση της στον καταπέλτη του πλοίου.

Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 34χρονος παρέσυρε μία 20χρονη με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.

Άμεσα η ανωτέρω 20χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, από όπου και εξήλθε, ενώ κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 34χρονος οδηγός δεν έφερε την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός χειριστή ιστιοσανίδας στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Αρτέμιδας.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικά σκάφη, ενώ λίγο αργότερα ο ανωτέρω χειριστής, ηλικίας 21 ετών, αφού εντοπίστηκε από το ελικόπτερο του Π.Ν., περισυνελέγη από το Τ/Χ ''ΝΤΕΜΗ'' Τ.Ρ. 1733 και μεταφέρθηκε στην ακτή, καλά στην υγεία του.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL