Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κυπαρισσία – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην ΑίγιναΚαθυστέρηση κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο

 

  Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

   

  *****

   

  Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

  Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

   

  *****

   

  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ενός προσαραγμένου σκάφους στην παραλία ''ΑΪ ΓΙΑΝΝΑΚΗ'' του Δήμου Τριφυλιάς.

  Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το Ι/Φ ''VETKA'' σημαίας Η.Π.Α. βρισκόταν προσαραγμένο χωρίς επιβαίνοντες, περίπου ένα μέτρο από την αμμώδη ακτή, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

  Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείο Πύλου.

   

  *****

   

  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π.9824 για περιστατικό βλάβης στην δεξιά κύρια μηχανή, πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Αγκίστρι.

  Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι τέσσερις (04) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

   

  *****

   

  Με καθυστέρηση κατέπλευσε, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25, προερχόμενο από το λιμένα Πειραιά λόγω τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

  Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 628 επιβάτες, 95 Φ/Γ, 57 Ι.Χ., 01 λεωφορείο και 12 Δ/Κ, κατέπλευσε με τη συνδρομή δύο ρυμουλκών πλοίων στις 08:25 αντί της προγραμματισμένης 06:00.

   

   

  Σχετικά αρχεία: 

  Κατηγορία:


  Wildcard SSL