Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) προσφύγων προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 20 και 18 ετών αντίστοιχα  προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων , με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας για ύπαρξη τραυματισμένου αλλοδαπού άνδρα πλησίον της γεφυροπλάστιγγας νοτίου λιμένα Πάτρας.
Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και στην περιοχή έσπευσε και παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου τον μετέφερε στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με δελτίο αιτούντος Διεθνής Προστασίας που βρέθηκε στην κατοχή του πρόκειται για 22χρονο αλλοδαπό .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL