Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά στη Μυτιλήνη – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά στη Μυτιλήνη – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς
 
Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτου προσώπου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να φέρει εντός των αποσκευών του εκατόν εβδομήντα πέντε (175) πακέτα των είκοσι (20) τσιγάρων έκαστο, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας, όπως επίσης και δύο (02) ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτου προσώπου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα και έγγραφα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των εξακοσίων εβδομήντα έξι ευρώ και σαράντα τεσσάρων λεπτών (676,44€).
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
 
 
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σίφνου στο λιμένα Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 41χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL