Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύρινα – Τροχαίο ατύχημα στο Κερατσίνι – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Κερατσίνι – Διακομιδή ασθενούς

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύρινα – Τροχαίο ατύχημα στο Κερατσίνι – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Κερατσίνι – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” Ν.Π. 10883, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα για λιμένα Καβάλας, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία ανύψωσης του καταπέλτη, λόγω θραύσης του σωλήνα υψηλής πίεσης ελαίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη η συνέχιση του δρομολογίου, με εξήντα έξι (66) επιβάτες, δεκατρία (13) επιβατικά οχήματα και τρία (03) φορτηγά.     
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες, στο ρεύμα από Πειραιά προς τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων λιμένα Κερατσινίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 27χρονο εξετράπη της πορείας του.
Ο 27χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για πτώση οχήματος στη θαλάσσια περιοχή της προβλήτας ΙΙ, πλησίον του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
Ο 39χρονος οδηγός του οχήματος εξήλθε με ίδιες δυνάμεις χωρίς να τραυματιστεί.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.  
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα  Αγίας Πελαγίας ν. Κυθήρων στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π.11828, 60χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL