Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ότι μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” Ν.Π. 12474, προερχόμενο από λιμένα Σαμοθράκης, με επτά (07) επιβάτες, παρουσίασε δυσλειτουργία στο σύστημα διεύθυνσης.

Άμεσα προς διενέργεια επιθεώρησης μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο είναι καταχωρημένο ως κλαπέν καθώς και πλαστή άδεια οδήγησης, μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε, μία 42χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό δικό της και του ανήλικου τέκνου της, ταξιδιωτικά έγγραφά καταχωρημένα ως κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα – απωλεσθέντα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL