Βύθιση Ε/Γ-Α/Ψ στη Νέα Μηχανιώνα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο, στη Νάξο και στη Μύκονο - Διακομιδή ασθενούς

  Βύθιση Ε/Γ-Α/Ψ στη Νέα Μηχανιώνα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο, στη Νάξο και στη Μύκονο - Διακομιδή ασθενούς 
 
 
Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας η βύθιση του Ε/Γ-Α/Ψ “ΦΡΗΝΤΟΜ” Ν.Θ. 993, σε αβαθή του οικείου αλιευτικού λιμένα πλησίον της παλαιάς προβλήτας.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου του Δήμου Θερμαϊκού και με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του βυθισμένου σκάφους.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανέλκυσή του.
*****
 
Ενημερώθηκαν σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Φολεγάνδρου, Νάξου και Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Μύκονο  – Σύρο – Άνδρο ότι  λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου και Μυκόνου.
Το ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη,  απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης για λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας , με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ'' Ν. Ιθάκης 461, 13χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
*****
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL