Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Ύδρα

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Ύδρα –  Ημιβύθιση παροπλισμένου Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίου στα Μάλια - Κατάσχεση ερυθρού τόνου στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας  - Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου – Μεταφορά ασθενούς

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, ότι στα νότια της νήσου «ΔΟΚΟΥ» και δυτικά της Ύδρας, έχει προσαράξει φορτηγό πλοίο.

Άμεσα απέπλευσε από το λιμάνι της Ύδρας το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΡΙΤΣΑ» Ν.Υ. 987 με επιβαίνοντες προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι φτάνοντας στην ανωτέρω περιοχή διαπίστωσαν την προσάραξη σε αβαθή του M/V«FGMCOMMANDER» σημαίας Παναμά με 18 αλλοδαπούς πλήρωμα, όλοι καλά στην Υγεία τους.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 14/11/2011 από το λιμάνι της Ελευσίνας με προορισμό την Αλγερία, έμφορτο με 7.513 τόνους σιδηρόβεργες.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε ρύπανση, ενώ κατά δήλωση του πλοιάρχου δεν υπάρχει εισροή υδάτων στο πλοίο.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

=================

Πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε από προσωπικό του Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου, ότι το παροπλισμένο πλοίο «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.ΑΝ. 73 έχει ημιβυθιστεί στο λιμάνι Μαλίων.

Το σκάφος είναι παροπλισμένο στην ανωτέρω περιοχή από το έτος 2000, ενώ δεν υπάρχουν σε αυτό καύσιμα και λιπαντικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Χερσονήσου.

=================

Βραδινές ώρες χθες, στην ιχθυόσκαλα δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο όχημα ιδιωτικής χρήσης, δέκα οχτώ (18) τεμάχια ιχθύων του είδους ερυθρός τόνος συνολικού βάρους 721 κιλών, σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο και χωρίς τη συνοδεία παραστατικών.

Από Λιμενική Αρχή διενεργείται έρευνα προκειμένου διαπιστωθεί το αλιευτικό που αλίευσε και διέθεσε προς εμπορία τα ανωτέρω αλιεύματα προκειμένου επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

=================

Η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» Ν.Π. 9465 ότι η προσέγγιση στο λιμάνι ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και θα συνέχιζε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Λαύριο.

Στον Άγιο Ευστράτιο δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ στο «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» επέβαινε ένας (01) επιβάτης με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ» Ν.ΚΑΛ. 202,  60χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL