Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στα Νέα Μουδανιά – Επιστροφή και καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

 

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω έλλειψης καυσίμων του Τ/Χ ''ΠΑΤΣΑΣ'' Λ.Θ. 15267, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σωζόπολης και Ν. Καλλικράτειας.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ε/Π-Α/Κ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΣ'' Ν.Θ. 968, το οποίο αφού εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με τον ιδιοκτήτη του και μοναδικό επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, το οδήγησε στο αλιευτικό καταφύγιο Ν. Καλλικράτειας με ασφάλεια.

 

*****

   

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΧΙΙ» Ν.Π. 11052, ότι αμέσως μετά τον απόπλου του την 17:00 από το λιμένα Ρόδου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Κω – Λέρο – Πάτμο - Πειραιά, διαπίστωσε κραδασμούς και επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Ρόδου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Κατόπιν επιθεώρησης από επαγγελματία δύτη και προσοντούχο μέλος του Τοπικού Κλιμάκιου Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε ότι στην προπέλα του ανωτέρω πλοίου είχε εμπλακεί ένα λάστιχο αεροπορικού τύπου το οποίο αφαιρέθηκε, ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία βλάβη στα αξονικά συστήματα.

Το «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΧΙΙ» απέπλευσε την 18:55, με τριακόσιους εξήντα επτά (367) επιβάτες, πενήντα επτά (57) ΙΧ, πενήντα οχτώ (58) Φ/Γ και οχτώ (08) Δ/Κ.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα για Μύρινα – Άγιο Ευστράτιο – Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Λαυρίου.

Στο λιμένα του Αγίου Ευστρατίου ανέμεναν προς επιβίβαση οχτώ (08) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ., ενώ στο πλοίο δεν επέβαινε κανείς προς αποβίβαση.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL