Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκιάθο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Λαύριο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Κατάσχεση αλιευμάτων και βεβαίωση παραβάσεων στη Νέα Μηχανιώνα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκιάθο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Λαύριο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Κατάσχεση αλιευμάτων και βεβαίωση παραβάσεων στη Νέα Μηχανιώνα 
 
 
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου και Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.11061, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Σκιάθο για Βόλο, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σκιάθου. 
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι του Βόλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι σαράντα τρεις (43) επιβάτες του. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ”, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του επόμενου δρομολογίου του θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και συγκεκριμένα στο αυτόματο φίλτρο πετρελαίου, ενώ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο, με ενενήντα τέσσερις (94) επιβάτες.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο.
 
                                                                                *****
Ένας 21χρονος αλλοδαπός και ο 65χρονος αλλοδαπός διακινητής του, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό τον 65χρονο αλλοδαπό, εντοπίστηκε ο 21χρονος αλλοδαπός κρυμμένος σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον πίσω χώρο αποθήκευσης του οχήματος,  με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
                                                                                *****
Δεκαπέντε κιλά (15kg) αλιεύματα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια ελέγχων στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας από στελέχη Κλιμακίου του Α' Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα εντός Φορτηγού οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε κιλά (15kg) ιχθύες του είδους “LITHIOGNATHUS MORMYROUS” (μουρμούρα), μικρού μεγέθους, διαστάσεων 15-18 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 20 εκατοστών. 
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν τέσσερις (04) αγορανομικές, μία (01) τροχονομική,  μία (01) του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και δύο (02) διοικητικές παραβάσεις, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL