Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Ρόδο –

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη ΡόδοΘάνατος αλλοδαπού ναυτικού εντός Φ/Γ πλοίου στην Αντίκυρα – Ανεύρεση σορού άνδρα στη Θεσσαλονίκη

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατεσσάρων (14) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 33χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καστελόριζου, ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μανδρακίου ν. Ρόδου, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αντίκυρας, από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου “BLUE TUNE” σημαίας Aντίγκουα και Μπαρμπούντα, για περιστατικό θανάτου επί του πλοίου 40χρονου αλλοδαπού ναυτικού, ειδικότητας μάγειρα, την 18/02/18.

Το Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε πρωινές ώρες της 19/02/18, άφορτο, στον εμπορικό λιμένα Αγίου Νικολάου Βοιωτίας, όρμου Αντικύρων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να διακομισθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα πλησίον του Μεγάρου Μουσικής.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ η σορός του ανωτέρω αφού ανασύρθηκε με τη συνδρομή δυτών της ΕΜΑΚ, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του και αφορά 75χρονο ημεδαπό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL