Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού 
στην Ηγουμενίτσα 
   
     Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520 για μηχανική  βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το αγκυροβόλιο του Πειραιά.
   Το ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τους λιμένες Χίου και Μυτιλήνης, με τετρακόσιους δεκαέξι (416) επιβάτες, ενενήντα ένα (91) Φ/Γ και σαράντα τρία (43) Ι.Χ.Ε..
Στη συνέχεια, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και κατέπλευσε με συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους.
   Μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και επιθεώρηση του Ε/Γ-Ο/Γ από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
             
                                                                                   *****
   Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
    Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL