Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του ταχύπλοου που τους μετέφερε - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Σητεία – Σύλληψη ημεδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του ταχύπλοου που τους μετέφερε - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Σητεία – Σύλληψη ημεδαπού στην Πάτρα –  Διακομιδή ασθενούς  
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβη πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Ειδικότερα,το παραπάνω σκάφους εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, ενώ συνελήφθη και ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Φ/Γ (livestock carrier)''BLUE MOON I'' σημαίας Togo, απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Σητείας.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε η μη γνησιότητα πιστοποιητικού ναυτικής ικανότητας σε πέντε (05) από τα δώδεκα (12) ναυτολογημένα μέλη του πληρώματος, τα οποία συνελήφθησαν και πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την προαναφερθείσα επιθεώρηση, διαπιστώθηκαν ουσιώδεις ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, σύμβασης ναυτικής εργασίας, σύμβασης γραμμής φορτώσεως, προτύπων εκπαίδευσης – έκδοσης πιστοποιητικών και τήρησης φυλακών των ναυτικών, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος καθώς και διεθνούς κώδικα αποφυγής συγκρούσεων και σύμφωνα με τις διαδικασίες του PARIS M.O.U. επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης – απαγόρευσης απόπλου (DETENTION).
Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, εντός του Νότιου λιμένα Πατρών.
Συγκεκριμένα ο 30χρονος, συνελήφθη μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από την Ιταλία, ως οδηγός Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, του οποίου ο αριθμός πλαισίου δεν ήταν ο εργοστασιακά προβλεπόμενος και δεν ήταν αυτός που αναγράφεται στη σχετική άδεια.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν δύο πινακίδες και το Ι.Χ.Ε.
 
     *****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 71χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL