Απάντηση Γραφείου Τύπου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωση του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αθ. Νάκου.

Απάντηση Γραφείου Τύπου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην  ανακοίνωση του  Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αθ.  Νάκου.

Για ακόμη μία φορά, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Νάκος,  έσπευσε άκριτα και επιπόλαια να υιοθετήσει πληροφορίες που περιέχονται σε δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας σχετικά με δήθεν επικριτικές δηλώσεις στον Τύπο του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή του Frontex, GilAriasFernandez, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στην Αθήνα, στις 16 /11.

Αν δεν βιαζόταν τόσο πολύ ο κ. Νάκος θα είχε την ευκαιρία να διαβάσει επιστολή του ιδίου του AriasFernandezπρος την εφημερίδα «Καθημερινή» με την οποία διαψεύδει όσα περιέχονται στο δημοσίευμα,  το οποίο είναι σχεδόν ταυτόσημο με την ανακοίνωση του κ. Νάκου.

Με την επιστολή του, η οποία για λόγους αρχής, κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είναι στη διάθεση του κ. Νάκου εφόσον ζητηθεί, ο κ . AriasFernandezσημειώνει ότι ένιωσε έκπληξη όταν διάβασε το άρθρο της «Καθημερινής» με τίτλο «Απροθυμία Frontexνα συνεχίσει την επιτήρηση των ελληνικών συνόρων»,  το οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βασίζεται σε δηλώσεις του στις οποίες δήθεν προέβη κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων που πραγματοποίησε στην Αθήνα στις 16/11.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. AriasFernandezδιαψεύδει τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα ότι «η Ελλάδα απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα προς αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», το οποίο δυστυχώς έγινε προμετωπίδα στην ανακοίνωση του κ. Νάκου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL