Εντοπισμός σορού αγνοούμενου ατόμου στο Γύθειο – Πρόκληση υλικών ζημιών στο λιμένα Πειραιά –

    Εντοπισμός σορού αγνοούμενου ατόμου στο Γύθειο – Πρόκληση υλικών ζημιών στο λιμένα Πειραιά – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά – Θαλάσσια ρύπανση στον Πόρο –Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Γυθείου από το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής, για περιστατικό εντοπισμού από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, βυθισμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου “ΚΑΜΑΡΕΣ”, σε απόσταση σαράντα (40) μέτρων από την ακτή. 
Άμεσα απέπλευσαν για την ανωτέρω περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ σκάφος “ΕΠΙΝΕΦΕΛΟΣ” Τ.Γ. 211 με επιβαίνοντα ιδιώτη δύτη, ενώ από ξηράς έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Παράλληλα,  ενημερώθηκε το Κέντρο Υγείας Γυθείου για αποστολή ασθενοφόρου οχήματος.
Το εν λόγω Ι.Χ.Ε. εντοπίστηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  βυθισμένο και αναποδογυρισμένο, ενώ με τη συνδρομή του δύτη, ανασύρθηκε η σορός 63χρονου άνδρα, ο οποίος αγνοείτο από απογευματινές ώρες της 19/03/2018.
Η σορός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ενώ τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής πρόκειται να αναλάβει το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου, ενώ με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ιδιώτη δύτη ανελκύστηκε το Ι.Χ.Ε όχημα. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι κατά τη διάρκεια πορείας, τετρακόσια (400) περίπου άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε αυτή, εισήλθαν εντός του λιμένα με κατεύθυνση την Πύλη Ε2 και προξένησαν υλικές ζημιές στις πύλες εισόδου εξόδου του λιμένα καθώς και στον χώρο διαχείρισης ασφάλειας πλοίων (I.S.P.S).
Τα ανωτέρω άτομα εξήλθαν λίγη ώρα αργότερα από την Πύλη Ε6 του λιμένα, όπου και διαλύθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή Αγίου Διονυσίου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, όταν 34χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, προσέκρουσε σε μπάρα εξόδου οχημάτων ελεγχόμενου χώρου του λιμένα, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “Τζάνειο” για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
 
Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε απογευματινές ώρες χθες, στη θέση “ΠΟΥΝΤΑ” του λιμένα Πόρου.
Συγκεκριμένα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπίστωσαν απόρριψη πετρελαιοειδών στη θάλασσα, από δοχείο ευρισκόμενο εντός Ε/Π-Α/Κ σκάφους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ιριδίζοντος φιλμ, αυτοδιαλυόμενης μορφής, έκτασης περίπου 25 τ.μ.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, τέθηκε σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Αντιμετώπισης Ρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ ενημερώθηκε και ο Φορέας Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένα Πόρου, για τις δικές του κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες. 
Από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 64χρονος ιδιοκτήτης του αλιευτικού και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά του υπαιτίου.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, κατελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, να μεταφέρει μία 44χρονη αλλοδαπή καθώς και τα δύο (02) ανήλικα τέκνα της, για τους οποίους κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΞ'' Ν.Π. 12457, 10χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL