Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα λόγω μηχανικής βλάβης και άρση απαγόρευσης – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα λόγω μηχανικής βλάβης και άρση απαγόρευσης – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς  
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY EGNAZIA” σημαίας Ιταλίας, ότι κατά την πρόσδεση του πλοίου στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από λιμένα Μπρίντιζι Ιταλίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη.
  Το εν λόγω πλοίο, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, αποβίβασε 125 επιβάτες, 21 ΙΧΕ και 75 Φ/Γ οχήματα.
  Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή επέβη επί του πλοίου Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Μετά την αποκατάσταση της βλάβης, προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διαδικασιών PARIS MoU, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Μπρίντιζι.
 
*****
  Στη σύλληψη 29χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,65χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
*****
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL