Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Θαλάσσια ρύπανση στην Ιτέα – Διακομιδή ασθενούς

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Θαλάσσια ρύπανση στην Ιτέα – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα δύο (62) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση  διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιτέας, για διαρροή σαντινόνερων, με ιριδίζοντα χαρακτηριστικά, τριακοσίων (300) περίπου τ.μ., από το χώρο μηχανοστασίου ελλιμενιζόμενου Φ/Γ πλοίου, στις λιμενικές εγκαταστάσεις στον όρμο “ΑΓΚΑΛΗ” του κόλπου Ιτέας.
Υπό την εποπτεία και το συντονισμό της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν ενέργειες από τους υπεύθυνους της Λιμενικής εγκατάστασης καθώς και από αναγνωρισμένη επιχείρηση αντιμετώπισης ρύπανσης, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της εν λόγω κηλίδας πέριξ του πλοίου, ενώ δρομολογήθηκαν οι εργασίες περισυλλογής της. 
Από το Λιμεναρχείο Ιτέας έγινε λήψη φωτογραφιών και δειγμάτων, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Ελευσίνας, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής κυρώσεων. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέφος 18 μηνών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.     
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL