Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μυτιλήνη –

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μυτιλήνη – Τραυματισμός εργαζόμενου στο Κερατσίνι – Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τεσσάρων (54) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', ενώ συνελήφθη ο 26χρονος χειριστής της λέμβου.   

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού ενός 55χρονου εργαζόμενου σε ιδιωτικό συνεργείο, κατά την εκτέλεση εργασιών μετασκευής στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ” Ν.Π.9465το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας.

Ο ανωτέρω 55χρονος τραυματίστηκε στο αριστερό κάτω άκρο μετά από πτώση, ενώ μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 97χρονου, από το λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.ΣΚ. 158

  • 22χρονου και 51χρονου από λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 και

  • 54χρονου, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το Κ/Δ σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-RESCUE'' Τ.Α. 203

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL