Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα -

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα - Παροχή συνδρομής σε χειριστή ιστιοσανίδας στο Βόλο – Κράτηση M/V πλοίου στην Κάλυμνο – Διακομιδή ασθενούς

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός 29χρονου χειριστή ιστιοσανίδας (wind surf), στη θαλάσσια περιοχή ''Καρνάγιο'' Κάτω Λεχωνίων Μαγνησίας.

Περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν από ξηράς και εντόπισαν τον ανωτέρω χειριστή σε απόσταση περίπου 50m από την ακτή, ο οποίος στη συνέχεια περισυνελέγη με ασφάλεια από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που κατέπλευσε στο σημείο.

Ο 29χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους.

 

*****

 

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο M/V ''SNOW WHITE'' σημαίας Σιέρρα Λεόνε, βραδινές ώρες χθες, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας και κώδικα ISM.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ (ΜΗΧ/ΤΑ) ''ΝΙΚΟΣ'' Ν. Αλεξ/πολης 113, 82χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL