Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μυτιλήνη – Σύλληψη ημεδαπού στη Χίο

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μυτιλήνη –  Σύλληψη ημεδαπού στη Χίο   
 
 
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για περιστατικό αποκόλλησης, κατά τη διαδικασία φόρτωσης του Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST III” Ν.Π. 11052, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Πάτμο-Σύρο-Πειραιά με 568 επιβάτες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέρους του μεταφερόμενου φορτίου (καρότσα με σίδερα) Φορτηγού Δ.Χ. οχήματος, το οποίο κινούνταν επί της ράμπας ανόδου, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί στην εν λόγω ράμπα, να καταστήσει ανέφικτη τη λειτουργία της και να αποκοπεί η πρόσβαση μεταξύ των καταστρωμάτων του γκαράζ.
Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SUPERFAST XII”, ενώ κατόπιν απομάκρυνσης του φορτίου με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση πλόων του.
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', ενώ συνελήφθη ο 27χρονος χειριστής της λέμβου.   
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΡΣΙΝΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
Για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση συνελήφθη ένας 49χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, πρωινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Χίου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια εκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ο ανωτέρω αρνήθηκε τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου από τα ως άνω στελέχη και τους απειλούσε  παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις τους. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL